[vc_row content_placement=”bottom” el_id=”produkt_slider”][vc_column][vc_row_inner content_placement=”bottom”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text el_class=”slider_nadpis”]

Vzdálená podpora

Připojení ke vzdálené ploše počítače je rychlá pomoc pro Váš počítač. Během několika málo minut lze zajistit řešení Vašich potíží bez ohledu na to, kde se právě nacházíte.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”bottom” el_id=”produkt_slider” css=”.vc_custom_1523299565271{background-color: rgba(255,255,255,0.01) !important;*background-color: rgb(255,255,255) !important;}” el_class=”uvod_left”][vc_column][vc_row_inner content_placement=”bottom”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text el_class=”slider_nadpis”]

GDPR

(General Data Protection Regulation)

je nařízení Evropské unie o ochraně osobních údajů vztahující se na každou firmu v EU a na státní organizace.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row content_width=”grid” content_aligment=”center”][vc_column el_class=”centre_col”][vc_empty_space height=”35″][vc_column_text]Helpdesk – servis

TeamViewer pro Android

TeamViewer pro iOS

[vc_empty_space height=”20px”]
logo
[vc_empty_space height=”20px”]
logo[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1523057653741{background-color: #ffffff !important;}” el_class=”grid_menu”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”9092″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”#co_je_gdpr” el_class=”scroll_link”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”9093″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”#prubeh” el_class=”scroll_link”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”blok1″][vc_column][vc_column_text]Datum 25. 5. 2018 je přelomový den z důvodu nabytí účinnosti zmíněného nařízení. Od tohoto data musíte mít vypracované příslušné dokumenty, pokud spolupracujete s externí účetní, IT společností nebo s poskytovatelem pracovnělékařských služeb.

Nezapomeňte ani na úpravu smluv se svými klienty či na úpravu obchodních podmínek na svém e-shopu. V neposlední řadě nepodceňte své povinnosti vůči zaměstnancům v oblasti ochrany osobních údajů. Máte kamery v budově, monitorujete PC nebo máte GPS ve vozidlech? I Vás povinnosti neminou.

Za nesplnění podmínek GDPR hrozí pokuty až €20 milionů (540 mil. Kč) nebo 4 % z celkového obratu firmy (podle toho, která hodnota je vyšší).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”top” css=”.vc_custom_1523133245714{background-color: #ffffff !important;}” el_class=”gprd_3col”][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][vc_single_image image=”9035″ img_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text]Osobní údaje můžeme rozdělit to tří kategorií.

  • Jméno
  • Pohlaví
  • Věk
  • Datum narození
  • Rodné číslo
  • Adresa
  • Osobní stav
  • Podobizna

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][vc_single_image image=”9034″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text]Organizačními údaji jsou:

  • IP
  • Lokalizační údaje
  • E-mail
  • Telefon
  • Identifikátory státu

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][vc_single_image image=”9033″ img_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text]Mezi citlivé údaje patří:

  • Rasa
  • Sexuální orientace
  • Náboženství
  • Zdravotní stav
  • Tresty
  • Genetické údaje
  • Biometrické údaje

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” equal_height=”yes” el_class=”process1 ” el_id=”jak_zvladnout”][vc_column][vc_column_text]

Jak úspěšně zvládnout GDPR?

[/vc_column_text][mpc_connected_icons content_preset=”_mpc_preset_2″ cols=”3″ gap=”15″ lines_number=”1″ lines_color=”#dd3333″ lines_weight=”2″ class=”process1″][mpc_icon_column border_divider=”true” border_css=”border-radius:20px;” padding_divider=”true” margin_divider=”true” title_font_color=”#444444″ title_font_size=”17″ title_font_line_height=”1.4″ title_font_transform=”uppercase” title_font_align=”center” title=”AUDIT” title_margin_divider=”true” content_font_color=”#888888″ content_font_size=”14″ content_font_line_height=”1.5″ content_font_align=”center” content_margin_divider=”true” hover_background_color=”rgba(255,255,255,0.01)” hover_border_divider=”true” mpc_icon__icon=”fa fa-dot-circle-o” mpc_icon__icon_color=”#dd3333″ mpc_icon__icon_size=”25″ mpc_icon__background_color=”#ffffff” mpc_icon__border_divider=”true” mpc_icon__padding_divider=”true” mpc_icon__margin_divider=”true” mpc_icon__hover_icon=”fa fa-circle” mpc_icon__hover_icon_color=”#dd3333″ mpc_icon__hover_background_color=”#ffffff” mpc_icon__hover_border_divider=”true” mpc_icon__hover_border_css=”border-radius:50px;” mpc_icon__animation_loop_type=”callout.pulse” mpc_icon__animation_loop_duration=”500″ mpc_icon__animation_loop_delay=”1500″ mpc_divider__disable=”false” mpc_divider__width=”10″ mpc_divider__align=”left” mpc_divider__content_border_divider=”true” mpc_divider__content_padding_divider=”true” mpc_divider__content_padding_css=”padding-top:0px;padding-right:0px;padding-bottom:0px;padding-left:0px;” mpc_divider__lines_color=”#dddddd” mpc_divider__padding_divider=”true” mpc_divider__padding_css=”padding-top:3px;padding-bottom:3px;” mpc_divider__margin_divider=”true” animation_in_type=”transition.fadeIn” animation_in_offset=”100″ animation_in_duration=”300″ animation_in_delay=”0″ hover_padding_css=”padding:0px;”]

Datový audit

Jaká data eviduji a zpracovávám?

Potřebuji skutečně všechna?

Co jsou osobní údaje?

Mohu je legálně zpracovávat?

Kde jsou uložena a kdo má přístup?

Jaké hrozí riziko v případě úniku?

[/mpc_icon_column][mpc_icon_column border_divider=”true” border_css=”border-radius:20px;” padding_divider=”true” margin_divider=”true” title_font_color=”#444444″ title_font_size=”17″ title_font_line_height=”1.4″ title_font_transform=”uppercase” title_font_align=”center” title=”ANALÝZA” title_margin_divider=”true” content_font_color=”#888888″ content_font_size=”14″ content_font_line_height=”1.5″ content_font_align=”center” content_margin_divider=”true” hover_border_divider=”true” mpc_icon__icon=”fa fa-dot-circle-o” mpc_icon__icon_color=”#dd3333″ mpc_icon__icon_size=”25″ mpc_icon__background_color=”#ffffff” mpc_icon__border_divider=”true” mpc_icon__padding_divider=”true” mpc_icon__margin_divider=”true” mpc_icon__hover_icon=”fa fa-circle” mpc_icon__hover_icon_color=”#dd3333″ mpc_icon__hover_background_color=”#ffffff” mpc_icon__hover_border_divider=”true” mpc_icon__hover_border_css=”border-radius:50px;” mpc_icon__animation_loop_type=”callout.pulse” mpc_icon__animation_loop_duration=”500″ mpc_icon__animation_loop_delay=”1500″ mpc_icon__class=”linka_90″ mpc_divider__disable=”false” mpc_divider__width=”10″ mpc_divider__align=”left” mpc_divider__content_border_divider=”true” mpc_divider__content_padding_divider=”true” mpc_divider__content_padding_css=”padding-top:0px;padding-right:0px;padding-bottom:0px;padding-left:0px;” mpc_divider__lines_color=”#dddddd” mpc_divider__padding_divider=”true” mpc_divider__padding_css=”padding-top:3px;padding-bottom:3px;” mpc_divider__margin_divider=”true” animation_in_type=”transition.fadeIn” animation_in_offset=”100″ animation_in_duration=”300″ animation_in_delay=”0″ hover_padding_css=”padding:0px;”]

Analýza zpracování

Jak data zpracovávám?

Podléhají tyto operace nařízení GDPR?

Mám veškeré potřebné souhlasy?

Jak jsou data zabezpečena?

Musím hlásit bezpečnostní incidenty?

Jaká jsou rizika a sankce?

[/mpc_icon_column][mpc_icon_column border_divider=”true” border_css=”border-radius:20px;” padding_divider=”true” margin_divider=”true” title_font_color=”#444444″ title_font_size=”17″ title_font_line_height=”1.4″ title_font_transform=”uppercase” title_font_align=”center” title=”ŘÍZENÍ” title_margin_divider=”true” content_font_color=”#888888″ content_font_size=”14″ content_font_line_height=”1.5″ content_font_align=”center” content_margin_divider=”true” hover_border_divider=”true” mpc_icon__icon=”fa fa-dot-circle-o” mpc_icon__icon_color=”#dd3333″ mpc_icon__icon_size=”25″ mpc_icon__background_color=”#ffffff” mpc_icon__border_divider=”true” mpc_icon__padding_divider=”true” mpc_icon__margin_divider=”true” mpc_icon__hover_icon=”fa fa-circle” mpc_icon__hover_icon_color=”#dd3333″ mpc_icon__hover_background_color=”#ffffff” mpc_icon__hover_border_divider=”true” mpc_icon__hover_border_css=”border-radius:50px;” mpc_icon__animation_loop_type=”callout.pulse” mpc_icon__animation_loop_duration=”500″ mpc_icon__animation_loop_delay=”1500″ mpc_divider__disable=”false” mpc_divider__width=”10″ mpc_divider__align=”left” mpc_divider__content_border_divider=”true” mpc_divider__content_padding_divider=”true” mpc_divider__content_padding_css=”padding-top:0px;padding-right:0px;padding-bottom:0px;padding-left:0px;” mpc_divider__lines_color=”#dddddd” mpc_divider__padding_divider=”true” mpc_divider__padding_css=”padding-top:3px;padding-bottom:3px;” mpc_divider__margin_divider=”true” animation_in_type=”transition.fadeIn” animation_in_offset=”100″ animation_in_duration=”300″ animation_in_delay=”0″ hover_padding_css=”padding:0px;”]

Řízení procesu GPRD

Analýza současného stavu

Plán implementace opatření

Směrnice ochrany osobních údajů

Školení pro správce a zpracovatele

Monitoring a kontrola

 

[/mpc_icon_column][/mpc_connected_icons][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”blok1″][vc_column][vc_column_text]Datum 25. 5. 2018 je přelomový den z důvodu nabytí účinnosti zmíněného nařízení. Od tohoto data musíte mít vypracované příslušné dokumenty, pokud spolupracujete s externí účetní, IT společností nebo s poskytovatelem pracovnělékařských služeb.

Nezapomeňte ani na úpravu smluv se svými klienty či na úpravu obchodních podmínek na svém e-shopu. V neposlední řadě nepodceňte své povinnosti vůči zaměstnancům v oblasti ochrany osobních údajů. Máte kamery v budově, monitorujete PC nebo máte GPS ve vozidlech? I Vás povinnosti neminou.

Za nesplnění podmínek GDPR hrozí pokuty až €20 milionů (540 mil. Kč) nebo 4 % z celkového obratu firmy (podle toho, která hodnota je vyšší).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”blok1″][vc_column][vc_column_text el_class=”list_num”]

  1. Zákonnost, korektnost, transparentnostKaždé zpracování osobních údajů musí mít právní základ, právní důvod (zákonnost) a subjekt údajů musí být o zpracování transparentně informová
  2. Omezením účelemOsobní údaje jsou zpracovávány jen pro daný konkrétní legitimní účel. Osobní údaje legitimně získané a zpracované nesmí být použité pro jiný účel
  3. Minimalizace údajůZpracovávání osobních údajů musí být omezeno jen pro relevantní, přiměřený a nezbytný rozsah
  4. PřesnostZpracovávané osobní údaje musí být v co největší míře přesné a v případě potřeby aktualizované
  5. Omezení uloženíOsobní údaje nesmí být uloženy ve formě umožňující identifikaci subjektu údajů po delší dobu, než je nezbytné pro účely, pro které jsou zpracovávány
  6. Integrita a důvěrnostOsobní údaje musí být při zpracovávání pomocí vhodných technických nebo organizačních opatření zabezpečeny před neoprávněným nebo protiprávním zpracováním a před ztrátou
  7. Zodpovědný přístup a prokázání souladuSprávce je odpovědný za zajištění souladu s předcházejícími principy ochrany osobních údajů a za schopnost tuto schodu prokázat

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”blok1 scroll_link” el_id=”co_je_gdpr”][vc_column][vc_column_text]

Osobní údaje lze zpracovávat v následujících případech:

[/vc_column_text][vc_column_text]

  • byl-li ke zpracováním udělen souhlas
  • zpracování osobních údajů je nezbytné pro plnění nebo uzavření smlouvy
  • je nezbytné pro plnění právní povinnosti
  • je nezbytné pro ochranu životně důležitých zájmů fyzické osoby
  • zpracování pro plnění úkolu veřejného zájmu
  • zpracování při výkonu veřejné moci

Např. zatímco dnes mohou e-shopy sbírat různá data o uživatelích, kteří navštíví webovou stránku daného internetového obchodu, po 25. květnu to nebude možné bez vědomého souhlasu uživatele. Pokud bude chtít e-shop předat nasbíraná data o uživateli třetí straně, bude muset získat souhlas uživatele. E-shop zároveň nemůže vyžadovat tento souhlas jako podmínku k dalšímu setrvání na webu. E-shopy tak musí upravit své softwary tak, aby odpovídaly nové a přísnější legislativě.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”blok1 slink”][vc_column][vc_column_text]

Postup zabezpečení dat v souladu s GDPR?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Odhalte, jak se uvnitř vaší firmy nakládá s citlivými informacemi

  • Nastavte jasná pravidla pro to, kdo může s citlivými informacemi pracovat
  • Každý zaměstnanec by měl vědět, jaké informace vyžadují speciální přístup a jak by s nimi měl zacházet
  • Všechna média, která obsahují citlivé údaje by měla být šifrovaná, jak doporučuje přímo GDPR
  • Ochrana dat musí být komplexní a zajistit všechny způsoby komunikace – e-mail, internet, tisk, USB disk, mobil,…
  • Životopisy, pracovně-právní agenda nebo smlouvy – všechny tyto dokumenty musí být bezpečně uloženy a uzamčeny, pokud se s nimi aktuálně nepracuje
  • GDPR vyžaduje možnost obnovit data při výpadku techniky
  • Kromě antivirového řešení pamatujte i na aktualizaci systémů, nastavení síťových prvků, firewallů a případně dalších technologií pro ochranu sítě.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”blok1″][vc_column][vc_column_text]

Povinnosti správce

[/vc_column_text][vc_column_text]

  • Provést výmaz plynoucí z práva být zapomenut
  • Vést záznamy o zpracování
  • Posoudit vliv na ochranu osobních údajů
  • Určit pověřence pro ochranu osobních údajů
  • Ohlásit únik dat bezodkladně do 72 hodin od zjištění Úřadu pro ochranu osobních údajů

Každý správce a zpracovatel bude povinen spolupracovat s dozorovým úřadem a na jeho žádost mu tyto záznamy zpřístupnit, aby na jejich základě mohly být tyto operace zpracování monitorovány.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”blok1″][vc_column][vc_column_text]

Tyto záznamy o činnostech musí obsahovat následující informace:

[/vc_column_text][vc_column_text]

  • jméno a kontaktní údaje správce a zpracovatele včetně jména DPO – pověřence pro ochranu osobních údajů (Data Protection Officer). Jeho úkolem je monitorovat zpracování údajů, provádění auditů, školení pracovníků.
  • účely zpracování
  • popis kategorií subjektů údajů a kategorií osobních údajů
  • kategorie příjemců, kterým byly nebo budou údaje zpřístupněny
  • informace o mezinárodním předávání osobních údajů
  • lhůty pro výmaz jednotlivých kategorií údajů
  • popis technických a organizačních opatřeníKaždý správce a zpracovatel bude povinen spolupracovat s dozorovým úřadem a na jeho žádost mu tyto záznamy zpřístupnit, aby na jejich základě mohly být tyto operace zpracování monitorovány.

Výjimky z povinnosti vést záznamy o činnostech zpracování lze uplatnit pro organizaci s méně než 250 zaměstnanci, pokud zpracování osobních údajů není jejich hlavní činností, neexistuje u nich riziko pro práva a svobody osob a tyto organizace nezpracovávají citlivé údaje.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” equal_height=”yes” content_placement=”middle” el_class=”onas_timeline gdpr scroll_link” el_id=”prubeh”][vc_column][vc_column_text el_class=”dotaznik_gdpr”]

Průběh auditu GDPR

 

[/vc_column_text][vc_column_text][historie post_type=”post” taxonomy=”category” filter_term_slug=”gdpr”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”form_gdpr” el_id=”dotaznik”][vc_column][vc_column_text el_class=”dotaznik_gdpr”]

Dotazník potřeby GDPR

 

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Zavřít menu